Laatste nieuwe producten
laser airzooka
Imagilights Cubic
Imagilghts Teardrop
Hi voice recorder
Reiskussen travelbuddy international
Lichtgevende Stuiterballen
In de media
Clickx Donna

ORIGINELE GESCHENKEN.BE:
Originele Geschenken is één van Belgisch grootste en leidende e-commerce bedrijven en bestempeld als ware 'gadget masters' door talloze particuliere- als professionele klanten. Originele geschenken & gadgets vinden, is niet makkelijk! We deelden jullie frustratie, meer nog... We hebben er iets aan gedaan! Ons 'crackerjack' team reist steeds opnieuw naar de 4 uithoeken van de wereld op zoek naar de waarheid, gerechtigheid en het ultieme in stijl èn originaliteit. Gadgets die ècht werken, een glimlach op je gezicht brengen en geen fortuin kosten... Onze website, gelanceerd eind 2004, trekt gemiddeld meer dan 1 miljoen unieke bezoeken aan per jaar! We blijven werken om onze site gebruiksvriendelijk, easy-to-use en interessant te houden, steeds meer aangevuld met extra services zoals Origineel verpakt!, Reminder services, etc ...
Home / Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden

Contactgegevens 

ATRADE bvba

Maatschappelijke zetel: Koolkenstraat 7.1.1 8740 Pittem

E-mail: info@originelegeschenken.be

Btw: BE 0870.797.1100870.797.110

Wie is Originele Geschenken?

Originele Geschenken is een Internet winkel die zich specialiseert in het aanbieden van kwalitatieve en originele geschenkartikelen voor volwassenen. Van dag tot dag banen wij ons een weg door duizenden van geschenkartikelen die op de markt komen en scheiden voor u het kaf van het koren. Wij zoeken steeds producten die vernieuwend zijn op gebied van afwerking, vormgeving, kwaliteit en originaliteit. Via de site www.originelegeschenken.be kunnen onze bezoekers op een aangename, transparante en veilige manier hun aankopen te doen, en op een overzichtelijke manier de behandeling en verzending van hun order opvolgen tot bij de levering. Wij houden u tot op het moment van de levering volledig op de hoogte van de status van uw bestelling.

Gebruikersovereenkomst

Er is sprake van een geldige overeenkomst tussen u en Originele Geschenken wanneer Originele Geschenken de bevestiging ontvangt van uw bestelling op zijn website. Originele Geschenken behoudt zicht het recht voor een bestelling te weigeren of aan extra voorwaarden te onderwerpen zoals bij grote orders, bestellingen door minderjarigen, onvolledige bestelprocedures of problemen bij vorige orders.

Verlies of beschadiging bij transport

Conform de wet op de handelspraktijken valt verlies en/of beschadiging van een besteld product ten laste van de verkoper. U dient ons hiervoor wel op de hoogte te brengen binnen een aanvaardbare termijn van 20 dagen na de bestelling via e - mail of via fax. Originele Geschenken houdt zicht het recht voor uw aanvraag te weigeren indien deze termijn niet gerespecteerd wordt.

Uw recht de bestelling terug te sturen binnen 14 dagen na ontvangst.

De Belgische wet op de handelspraktijken en de informatie en de bescherming van de consument van 6 april 2010, laat de aankoper toe binnen de 14 werkdagen na ontvangst van het product de verkoper te informeren dat hij/zij van de verkoop afziet. (info@originelegeschenken.be)

De goederen dienen terug gestuurd te worden (in ongeopende toestand) binnen een aanvaardbare termijn na deze kennisgeving (Binnen 5 werkdagen). U dient een kopij van uw factuur en een begeleidende brief met vermelding van uw rekeningnummer mee te sturen met uw retourzending.

Wij zullen u het oorspronkelijke factuurbedrag terug betalen zodra wij het geretourneerde artikel ontvangen.
De koper dient de verzendingskosten voor de retourzending zelf te betalen.

Originele Geschenken betaalt u uw eigen (retour) verzendingkosten enkel terug indien u niet het artikel ontving dat u bestelde of indien het artikel beschadigd bij u aankwam. Originele Geschenken kan geretourneerde artikelen weigeren of niet terugbetalen wanneer de verpakking geopend werd of wanneer de producten door de klant beschadigd werden.

Een al verzonden bestelling annuleren.

U dient te wachten tot het artikel bij u aan komt en dan conform de geldende regels voor "retourzendingen" ons het artikel terug te sturen. Originele Geschenken betaalt u dan zo snel mogelijk het oorspronkelijke factuurbedrag terug.

Hoe stuurt u een artikel terug (retourzendingen)?

Stuur het artikel steeds voldoende gefrankeerd terug. (Aangetekend indien de waarde van de zending meer dan 50 EURO bedraagt) Steeds een kopij van de factuur en een begeleidende brief met vermelding van uw rekening nummer mee sturen! De klant is verantwoordelijk voor de retourzending.

Het Retouradres: Atrade BVBA, Koolkenstraat 7 1.1, 8740 Pittem


Ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde zendingen worden steeds geweigerd en teruggestuurd naar afzender!

Levering van uw product.

Uw aankoop wordt op enkele uitzonderingen na steeds binnen de 10 werkende dagen aangetekend geleverd op de plaats die u aangaf op uw bestelling. De maximale levertermijn steeds wordt bij ieder product aangegeven.

Indien u meerdere artikelen besteld vertrekt uw pakje pas indien alle artikelen voorradig zijn. Indien uw pakje hierdoor echter niet binnen de 10 werkende dagen zou kunnen geleverd worden, zullen wij het niet voorradige artikel apart en kosteloos aan u toesturen na deze termijn.

Indien een artikel binnen de 4 weken (28 dagen) niet geleverd wordt betalen wij u automatisch de volledige aankoopsom terug.

Verzendingskosten

Wie de bestelprocedure volgt wordt steeds duidelijk geïnformeerd over de verzendingskost bij elke bestelling, dit zowel voor binnenlandse als buitenlandse zendingen. Alle zendingen gebeuren aangetekend. U dient dus steeds te tekenen voor ontvangst. Verzendingskosten variëren naargelang het gewicht van uw zending.

Onze producten

Alle producten die door Originele Geschenken aangeboden worden, zijn zo volledig mogelijk en te goeder trouw beschreven. De aanbiedingen en prijzen zijn geldig op de dag wanneer ze op onze website aangeboden worden. Alle prijzen zijn inclusief BTW en eventuele milieutaksen (Recupel en Bebat). Originele Geschenken kan niet aansprakelijk gesteld worden voor fouten die in zijn aanbiedingen voorkomen.

Originele Geschenken biedt op enkel uitzonderingen na enkel producten aan die binnen 10 werkende dagen kunnen geleverd worden.
Originele Geschenken kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die zou voortkomen uit het niet voorradig zijn van een product of een laattijdige levering na deze periode van 10 werkende dagen.

Garantiebeleid

Op gebied van garantie volgen wij de garantievoorwaarden van de producenten van de producten. Op vele van onze producten worden heel sterke garanties gegeven die gaan van 2 jaar tot levenslang. Toch wensen wij hier duidelijk te vermelden dat deze garanties enkel van toepassing zijn indien de producten op de juiste manier gebruikt werden.

Hier volgen enkele algemene richtlijnen:

Goederen van sensuele en/of erotische aard worden niet terug genomen.

Eetbare producten en producten voor lichaamsverzorging worden niet terug genomen.

De Hit & Run spray voor zelfverdediging wordt niet terug genomen nadat deze gebruikt werd.

De messen die wij aanbieden op de site zijn zakmessen en werkmessen, gemaakt op te snijden en NIET om te steken. Elke punt kan afbreken bij verkeerdelijk gebruik van het mes en de garanties zijn dan ook niet van toepassing in dit geval.

De producten van CRKT, Leatherman, Toollogic, Mag-lite zijn van de allerbeste kwaliteit. Het spreekt echter voor zich dat producten die dagelijks gebruikt worden ook af en toe eens onderhouden dienen te worden. Producten in verval door verwaarlozing of het langdurig blootstellen aan vocht worden niet in garantie terug genomen.

Lampjes vallen niet onder de garanties, tenzij anders vermeld.

Batterijen worden niet terug genomen.

Wanneer u aanspraak wenst te maken op een bepaalde productgarantie vragen wij u eerst via mail contact op te nemen met Originele Geschenken (info@originelegeschenken.be) zodat wij op de hoogte zijn van alle details in verband met het garantiegeval.

Indien de garantie van toepassing is stuurt u ons het product voldoende gefrankeerd toe, samen met een kopij van uw aankoop factuur en een omschrijving van de schade. Het staat Originele Geschenken vrij over te gaan tot reparatie of vervanging van het beschadigde product door eenzelfde, hetzij een ander product van dezelfde aard en in dezelfde prijsklasse. Het vervangen of gerepareerde product wordt u binnen de 28 dagen kostenvrij toegestuurd.

Wettelijk

Alle producten die op www.originelegeschenken.be worden aangeboden zijn legaal conform de Belgische wetgeving. Buitenlandse klanten dienen steeds de wetten in hun eigen land te consulteren indien zij twijfelen aan de legaliteit van hun aankoop in eigen land.

Originele Geschenken kan in géén geval aansprakelijk gesteld worden indien de door ons aangeboden artikelen op een verkeerde of onverantwoorde manier gebruikt werden door de koper, evenmin bij materiële of lichamelijke schade aan derden veroorzaakt door verkeerd en/of onwettig gebruik van de artikelen op deze site.